HypnoBirthing:
Een cursus completer dan compleet!
Wat is HypnoBirthing
HypnoBirthing:
Nog nooit zo ontspannen naar een topprestatie toewerken!
De cursus HypnoBirthing
HypnoBirthing:
Niks passief op een matje oefenen.
Aan het werk voor een topprestatie!
Lees meer over HypnoBirthing

De HypnoBirthing cursus?

Als je de cursus gaat volgen krijg je het HypnoBirthingboek (Engelstalig) van Marie Mongan en de ontspanningscd kado, zo kun je rustig thuis alles nog eens nalezen en vooral vaak naar de cd luisteren. Het is belangrijk om thuis te oefenen, de ontspanningsoefeningen moeten als het ware een 2e natuur voor je worden, dit leer je alleen door vaak te oefenen en de cd te beluisteren, het is net als bv leren autorijden, veel doen!
De cursus bestaat uit 5 avonden van 2,5 uur. We doen hier in heel verschillende dingen zodat je zult zien dat de tijd voorbij vliegt!
Via videomateriaal laten we je kennismaken met HypnoBirthing geboortes en kun je ervaren hoe ontspannen deze bevallingen verlopen.


Door oefeningen leer je jezelf in diepe staat van ontspanning te brengen. Je krijgt oefeningen, die je samen met je partner thuis kan doen en die je straks verder helpen tijdens je bevalling. Een onderdeel van de cursus gaat over voeding en hoeveel invloed dat heeft op je zwangerschap.


Tijdens je bevalling een goede houding vinden is vaak lastig, dit komt uitgebreid aan de orde. We gaan je helpen om je angsten over bevallen los te kunnen laten met gebruik van zelfhypnose. Door speciale ademhalingstechnieken, leer je, je lijf optimaal te ondersteunen tijdens de bevalling. Al met al een programma om je optimaal voor te bereiden op deze bijzondere gebeurtenis!

 

De cursuskosten bedragen € 285,00 voor 5 avonden van 2,5 uur. Alle cursussen starten om 19.30 uur.

Kijk bij aanmelden voor de HypnoBirthing cursussen die voor dit jaar gepland staan.

Wat is het bijzondere in HypnoBirthing?

HypnoBirthing maakt gebruik van hypnose. Hypnose is niets anders dan gebruik maken van het onderbewustzijn d.m.v. een diepe ontspanning.
Iedereen kent het gegeven dat je een film kijkt en niet hoort wat er om je heen gebeurt. Je kunt een boek lezen zonder enig idee te hebben wat er verder in de kamer gebeurt. Dit is zelfhypnose. Ieder vorm van hypnose is zelfhypnose. Je houdt hierbij zelf de regie over je gedachten en je lichaam. Hoe meer je dit oefent, des te dieper je kunt gaan, zodat je met de geboorte in staat bent om bij jezelf te blijven en je niet af laat leiden door onverwachte geluiden van mensen of dingen om je hen.

 

De voorbereiding in de zwangerschap legt het plan voor de geboorte niet vast, maar helpt om voorspoedig het geboorteproces te laten verlopen en zorgt er voor dat je soepeler om kunt gaan met onverwachte wendingen in het verloop van dit proces.

 

Vrouwen wordt geleerd te praten en denken over wat ze wel willen tijden een geboorte i.p.v. wat ze niet willen. Dit is van essentieel belang, want wat er in je hoofd gebeurt, gebeurt er ook in je lichaam. Vrouwen moet zich aanleren dat ze iets niet proberen, maar iets gewoon doen. Bijvoorbeeld: "Ik ga proberen thuis te bevallen" is veel minder overtuigend dan "ik beval thuis". Mocht het toch anders lopen dan is dit niet erg, het gaat namelijk om de voorbereiding van het onderbewustzijn.

HypnoBirthing in het kort

  • Praktische cursus
  • Voor iedereen bruikbaar
  • Totale ontspanning
  • Vol zelfvertrouwen bevallen
  • No pain, zeker gain!!

 

Dat lijkt mij
wel wat!

Wil je je aanmelden voor onze HypnoBirthing cursus, meld je dan aan via onderstaande button.

Aanmelden